Qysh me parandalu Malarjen? Udhetim ne Afrike

Më duhet emri i një mjeku që ka përvojë në parandalimin e Malarjës.
Ose, çfarë ilaqi apo vaksine duhet marrë para se me shku në Afrikë?

Se pari varet se ku do shkon në Afrikë.

Në shumicen e qyteteve nuk ka malarje, perveç nëse udhëton në zona të thella. Vaksinë kundër malaries nuk ka.

Barnat e përshkruara (ditore ose javore) nuk e parandalojnë malarjen. Nëse e merr malarjen ato vetëm e izolojn nëpër organe dhe në momentin që ndalon ilaçet malarja prapë del në pah. Në rast se e merr malarjen, ilaçet më të mira per trajtim janë ato Kineze.

  • Përndryshe konsumimi i këtyre ilaçeve te jepë halucinacione.

Me një kujdes shtese, aplikimin e preparateve kundër mushkonjave, rrobat me mëngë te gjata dhe rrjeta shtrati nuk do kesh problem. Por kujdes edhe gjatë ditës per “Dengue Fever”.

  • Përndryshe preventiva më e mirë është konsumimi i Gin&Tonic. Për shkak të Quinine që gjindet në Tonic.