Pse osht tabu me pranu qe disa pjesetare te UÇK kan kry krime lufte ndaj civileve serb?

Per shembull:

E disa te tjera. Madje edhe krime mizore si:

>Luan Mazreku dëshmoi se një komandant i UÇK-së, ai vetë dhe ushtarë të tjerë, përdhunuan një vajzë të moshës 10-11 vjeç, para prindërve të saj.[8] Ushtarët përdhunuan gra dhe vajza 8 vjeç e lart.[8] Ai e identifikoi Gani Krasniqin se i vinte mënjanë dhe i përdhunonte ato me radhë.[8] Krasniqi urdhëroi për masakër, mori një grua dhe një djalë të moshës 8 vjeç në krah. Mazreku preu veshin, Krasniqi preu sytë, preu duart dhe veshët.[8] Pjesa tjetër e rrëmbyer u ekzekutua, u pushkatua njëkohësisht nga ushtarët derisa u harxhua municioni.[8] Kushërinjtë dëshmuan për dhjetë civilë të ekzekutuar nga skuadra e pushkatimit, dhe tri gra që u përdhunuan.

Normalisht, kto kane qene ne numer shume me te vogel se krimet serbe, dhe nuk kan qene pjese e strategjise zyrtare te UÇK, mirepo e verteta osht se kan ndodh dhe s’duhet mi mohu.Per shembull:

E disa te tjera. Madje edhe krime mizore si:

>Luan Mazreku dëshmoi se një komandant i UÇK-së, ai vetë dhe ushtarë të tjerë, përdhunuan një vajzë të moshës 10-11 vjeç, para prindërve të saj.[8] Ushtarët përdhunuan gra dhe vajza 8 vjeç e lart.[8] Ai e identifikoi Gani Krasniqin se i vinte mënjanë dhe i përdhunonte ato me radhë.[8] Krasniqi urdhëroi për masakër, mori një grua dhe një djalë të moshës 8 vjeç në krah. Mazreku preu veshin, Krasniqi preu sytë, preu duart dhe veshët.[8] Pjesa tjetër e rrëmbyer u ekzekutua, u pushkatua njëkohësisht nga ushtarët derisa u harxhua municioni.[8] Kushërinjtë dëshmuan për dhjetë civilë të ekzekutuar nga skuadra e pushkatimit, dhe tri gra që u përdhunuan.

Normalisht, kto kane qene ne numer shume me te vogel se krimet serbe, dhe nuk kan qene pjese e strategjise zyrtare te UÇK, mirepo e verteta osht se kan ndodh dhe s’duhet mi mohu.public