Pse hesht komuniteti nderkombtar?

Duke marr shkas nga rrembimi i tre policëve mbrëmë. Autoritetet e Kosovës qysh ne minutat e para ja bënë te ditur KFOR, EULEX, ambasave te QUINTIT dhe me gjërë ngjarjen shume shqetesuese qe perben akt agresioni po te ndodhe ne territorin e çdo shteti. Nuk besoj qe ka mbet kush nga nderkombtaret pa e marre vesh si informacion nga Brukseli deri ne Uashington D.C.

Pse nuk reagojne ne te njejten menyre sikunder Kosoves? Une shof dy standarte, heshtje e plotë nga te gjithe nderkombtaret ndaj nje anti kaq serioz pershkallezimi nga ana serbe dhe nje histeri kolektive kur Kurti vendos te rrespektoj kushtetuten e Kosoves dhe kerkon me pika te ligjshme te denoje dhe largoje kriminelet nga Kosova.

Ne luginen e Presheves, komuniteti shqiptar nuk e gzon juridkisht as te drejten per me valevit flamurin kombtar. Kryetari shqiptar eshte thirrur perseri ne gjygj ne beograd, hera e 7 qe gjobitet me mijera euro per te vetmin akt e vendosjes se flamurit kombtar ne institucionet shqiptare ne lugine. Kur e gjithe kosova mbytet nga mijera flamuj serb ne çdo rruge e ndertese ku jetojne serbet. Nderkohe, komuniteti minoritar me privilegjuar ne Europe, then çdo rregull qytetarie duke godit çdo dite me mjete te forta, gazetarë, civil, policine e Kosoves, trupat e KFOR, duke shkaktuar dëme materiale dhe fizike dhe nderkombtaret refuzojne dhe nuk e thone se kush eshte fajtori per te gjithe kte çmenduri dhune pa ndalim.

Si ka mundsi qe ka dhjetra video ku I shef serbet duke thy dhe sulmu njerez, vetura dhe mjete te tjera te policise Kosoves dhe nuk del asnje ambasador te denoncoje aktet. Te njejtet shtete nuk pranojne diten me te rendsishme ne 12 qershor te jene te pranishem ne shenje proteste kunder gjithe popullit se Kosoves.

Nga Presheva kryetari i komunitetit shqiptar thote qe u ka derguar letër te gjithe ambasadoreve perendimor dhe askush nuk do t’ja dije. Per te gjitha te drejtat njerezore qe nuk i lejohen shqiptareve te lugines, askush nuk flet.
Nje serb pjerdh ne veri te Kosoves dhe i gjithe komuniteti nderkombtar ngrihet ne kembe dhe ulëret per te drejtat e njeriut.

Politika e jashtme e amerikaneve kundrejt Kosoves dhe qeverise kosovare ka qene gjithmone, mbyll gojen dhe hyj ne linje dhe firmos çdo gje qe te themi ne. Tani qe nuk e kane me nje kryeminister si Hashimi, qe firmoste pa bërë zë te gjitha, kane mbetur te shtangur qe Kurti nuk eshte kukull qe miraton te gjitha politikat e interesave amerikan, por kerkon te rrespektohet kushtetuta dhe ligjet e republikes se Kosoves.

Kurti ka thyer establishmentin, dhe tani nuk mund te kthehet me mbrapsht, sepse do humbiste kredibilitet si partner. Kshu e kane pare gjithmone Kosoven nderkombtaret, si qeveri qe shtrin doren para çdo kerkese.

Nderkombtaret kane hartuar nje set “sanksionesh” kunder qeverise se Kosoves dhe jane gati ti implementojne, nderkohe qe anashkalojne komplet te gjitha shkeljet dhe tentativat per destabilizim te vazhdueshem te qeverise se serbise.

Si mendoni? Pse jane shqiptaret te sakrifikueshem per perendimoret dhe pse jane popull page dashes dhe demokratik.

Pse nje shtet si Kosova, qe eshte demokraci, ndeshkohet dhe nje shteti me autokraci te plote si serbia i ledhatohet balli?

Une mendoj qe kjo eshte pertej gjeopolitikes, mendoj qe eshte krijuar nje hamendësim ndaj popullit shqiptar ne pergjithesi.Duke marr shkas nga rrembimi i tre policëve mbrëmë. Autoritetet e Kosovës qysh ne minutat e para ja bënë te ditur KFOR, EULEX, ambasave te QUINTIT dhe me gjërë ngjarjen shume shqetesuese qe perben akt agresioni po te ndodhe ne territorin e çdo shteti. Nuk besoj qe ka mbet kush nga nderkombtaret pa e marre vesh si informacion nga Brukseli deri ne Uashington D.C.

Pse nuk reagojne ne te njejten menyre sikunder Kosoves? Une shof dy standarte, heshtje e plotë nga te gjithe nderkombtaret ndaj nje anti kaq serioz pershkallezimi nga ana serbe dhe nje histeri kolektive kur Kurti vendos te rrespektoj kushtetuten e Kosoves dhe kerkon me pika te ligjshme te denoje dhe largoje kriminelet nga Kosova.

Ne luginen e Presheves, komuniteti shqiptar nuk e gzon juridkisht as te drejten per me valevit flamurin kombtar. Kryetari shqiptar eshte thirrur perseri ne gjygj ne beograd, hera e 7 qe gjobitet me mijera euro per te vetmin akt e vendosjes se flamurit kombtar ne institucionet shqiptare ne lugine. Kur e gjithe kosova mbytet nga mijera flamuj serb ne çdo rruge e ndertese ku jetojne serbet. Nderkohe, komuniteti minoritar me privilegjuar ne Europe, then çdo rregull qytetarie duke godit çdo dite me mjete te forta, gazetarë, civil, policine e Kosoves, trupat e KFOR, duke shkaktuar dëme materiale dhe fizike dhe nderkombtaret refuzojne dhe nuk e thone se kush eshte fajtori per te gjithe kte çmenduri dhune pa ndalim.

Si ka mundsi qe ka dhjetra video ku I shef serbet duke thy dhe sulmu njerez, vetura dhe mjete te tjera te policise Kosoves dhe nuk del asnje ambasador te denoncoje aktet. Te njejtet shtete nuk pranojne diten me te rendsishme ne 12 qershor te jene te pranishem ne shenje proteste kunder gjithe popullit se Kosoves.

Nga Presheva kryetari i komunitetit shqiptar thote qe u ka derguar letër te gjithe ambasadoreve perendimor dhe askush nuk do t’ja dije. Per te gjitha te drejtat njerezore qe nuk i lejohen shqiptareve te lugines, askush nuk flet.
Nje serb pjerdh ne veri te Kosoves dhe i gjithe komuniteti nderkombtar ngrihet ne kembe dhe ulëret per te drejtat e njeriut.

Politika e jashtme e amerikaneve kundrejt Kosoves dhe qeverise kosovare ka qene gjithmone, mbyll gojen dhe hyj ne linje dhe firmos çdo gje qe te themi ne. Tani qe nuk e kane me nje kryeminister si Hashimi, qe firmoste pa bërë zë te gjitha, kane mbetur te shtangur qe Kurti nuk eshte kukull qe miraton te gjitha politikat e interesave amerikan, por kerkon te rrespektohet kushtetuta dhe ligjet e republikes se Kosoves.

Kurti ka thyer establishmentin, dhe tani nuk mund te kthehet me mbrapsht, sepse do humbiste kredibilitet si partner. Kshu e kane pare gjithmone Kosoven nderkombtaret, si qeveri qe shtrin doren para çdo kerkese.

Nderkombtaret kane hartuar nje set “sanksionesh” kunder qeverise se Kosoves dhe jane gati ti implementojne, nderkohe qe anashkalojne komplet te gjitha shkeljet dhe tentativat per destabilizim te vazhdueshem te qeverise se serbise.

Si mendoni? Pse jane shqiptaret te sakrifikueshem per perendimoret dhe pse jane popull page dashes dhe demokratik.

Pse nje shtet si Kosova, qe eshte demokraci, ndeshkohet dhe nje shteti me autokraci te plote si serbia i ledhatohet balli?

Une mendoj qe kjo eshte pertej gjeopolitikes, mendoj qe eshte krijuar nje hamendësim ndaj popullit shqiptar ne pergjithesi.public