Porosi ne ASOS qe nuk doganohet

Nese e boj nje porosi ne Asos qe eshte ne vlere prej 29€ por me poste te shpejte po bohet gjithsej 39€ a ka mundesi me e ndal dogana per doganim dhe me u rrite cmimi me shume?

Dogana edhe tvsh llogaritet ne baze te cmimit dhe shipping-ut, dmth sa ki pagu krejte. Nese nuk munesh me ia argumentu me transakcione te karteles ose bankes sa ka kushtu porosia, ata e gjejne diku cmimin sa kushton edhe e llogarisin.
Perndryshe llogaria shkon:
Cmimi + 10% dogana = Shuma + 18% TVSH.