Per Klan Kosova dhe Artmotion

Nuk e kisha shkru kete post, mirepo tu i lexo do portale e duke i ndegju ankesat e Klan Kosoves se po sulmohet liria e informimit dhe e medias, vendosa me e shkru.

A sheh dikush ketu hipokrizi?

Artmotion i bllokon signalet e kanaleve qe jane falas per transmetim (qe mendoj as nuk ka te drejte!) si DW (Gjermani) France24 (France) Al-Jazeera (Katar) euronews (EU).

Pra nuk ka mundesi me i shiku keto kanale nese ke abonim bazik ne Artmotion (rreth 20EUR/muaj). Duhet me pagu ekstra, per te pasur qasje.

Keto kanale transmetojne falas edhe ne YouTube e gjithkund tjeter. Jane media shteterore pak a shume si RTK.

Une mendoj se Artmotion nuk ka fare te drejte me i blloku kto mbrapa paywalls.

Por, nese e viziton faqen e Klan Kosova ose ndonje portal si Nacionale, me shume se 80% e posteve jane ankesa se qysh po sulmohet e drejta e informimit, nderkohe po keta pronare te Klan Kosoves i bllokojne keto sinjale te kanaleve falas.

Ndoshta ban me e postu edhe ne Twitter dhe me i bo tag edhe keto media si DW, France24, Al-Jazeera (besoj se ka edhe te tjera, po nuk kam kontrollu). Poashtu me i ba tag ndoshta edhe keta qe po e mbrojne median dhe lirine e informimit me kaq zell.Nuk e kisha shkru kete post, mirepo tu i lexo do portale e duke i ndegju ankesat e Klan Kosoves se po sulmohet liria e informimit dhe e medias, vendosa me e shkru.

A sheh dikush ketu hipokrizi?

Artmotion i bllokon signalet e kanaleve qe jane falas per transmetim (qe mendoj as nuk ka te drejte!) si DW (Gjermani) France24 (France) Al-Jazeera (Katar) euronews (EU).

Pra nuk ka mundesi me i shiku keto kanale nese ke abonim bazik ne Artmotion (rreth 20EUR/muaj). Duhet me pagu ekstra, per te pasur qasje.

Keto kanale transmetojne falas edhe ne YouTube e gjithkund tjeter. Jane media shteterore pak a shume si RTK.

Une mendoj se Artmotion nuk ka fare te drejte me i blloku kto mbrapa paywalls.

Por, nese e viziton faqen e Klan Kosova ose ndonje portal si Nacionale, me shume se 80% e posteve jane ankesa se qysh po sulmohet e drejta e informimit, nderkohe po keta pronare te Klan Kosoves i bllokojne keto sinjale te kanaleve falas.

Ndoshta ban me e postu edhe ne Twitter dhe me i bo tag edhe keto media si DW, France24, Al-Jazeera (besoj se ka edhe te tjera, po nuk kam kontrollu). Poashtu me i ba tag ndoshta edhe keta qe po e mbrojne median dhe lirine e informimit me kaq zell.public