Mungesë kulture në subredditit e shtetit sovran të Kosovës

Kam verejtur se prej (rreth) dates 22 mars 2021 niveli i diskursit ne kete subreddit ka rene dukshem.

Pasi nxjerra disa statistika (private, te pa publikuara) per te arritur tek konkluzioni i mehershem eshte zbuluar se nje faktor i rendesishem ne kontributin e kesaj ndodhie eshte vala e madhe e perdoruesve te rinje qe na u kane bashkangjitur si konsekuence e pandemise dhe nevojes per te diskutuar efiktevitetin e vaksinave ndermjet personave te pakualifikuar(edhe pse kane te drejte).

Ky fenomen vetem ka vazhduar dhe gjithashtu eshte rritur ne vitin e fundem, dhe diskursi me shumicen e pjesemarresve ne komunitetin tone eshte gati e pamundur pa u mbeshtetur ne ofendime apo edhe duke lene nje diskutim ne gjyse.

Nje shembull i fundem qe me beri shume te qarte gjendjem e tanishme te mjerueshme eshte pasi kontaktova disa (~8) persona ne komunitet me ane te mesazheve private dhe rame ne dakord per nje vend takimi per diskutim fizik te temave sensibile qe zhvillohen zakonisht ne komunitet, u zhgenjeva qe gjysma prej tyre ishin meshkuj (personat kane konfirmuar qe jane te gjinise femrore paraprakisht, gjithashtu njeri me ftoi te luaj nje loje kompjuterike te quajtur LoL) dhe te tjerat nuk iu perputheshin specifikave qe i kane pasur te shfaqur ne foto te profilit, psh. Njera prej tyre ka pasur foton e meposhtme ne profil:

Por ajo as nuk ishte rreth moshes se karakterit dhe as e bukur si ajo. Une pres qe fotoja e profilit te jete nje pasqyre reale e personit pas tastieres, e jo nje mashtrim total ne pritje qe njerezit e sinqerte si une te jene pre e tyre. Kjo eshte kompletungese kulture dhe duhet qe moderatoret ta marrin me serioz kete pune.Kam verejtur se prej (rreth) dates 22 mars 2021 niveli i diskursit ne kete subreddit ka rene dukshem.

Pasi nxjerra disa statistika (private, te pa publikuara) per te arritur tek konkluzioni i mehershem eshte zbuluar se nje faktor i rendesishem ne kontributin e kesaj ndodhie eshte vala e madhe e perdoruesve te rinje qe na u kane bashkangjitur si konsekuence e pandemise dhe nevojes per te diskutuar efiktevitetin e vaksinave ndermjet personave te pakualifikuar(edhe pse kane te drejte).

Ky fenomen vetem ka vazhduar dhe gjithashtu eshte rritur ne vitin e fundem, dhe diskursi me shumicen e pjesemarresve ne komunitetin tone eshte gati e pamundur pa u mbeshtetur ne ofendime apo edhe duke lene nje diskutim ne gjyse.

Nje shembull i fundem qe me beri shume te qarte gjendjem e tanishme te mjerueshme eshte pasi kontaktova disa (~8) persona ne komunitet me ane te mesazheve private dhe rame ne dakord per nje vend takimi per diskutim fizik te temave sensibile qe zhvillohen zakonisht ne komunitet, u zhgenjeva qe gjysma prej tyre ishin meshkuj (personat kane konfirmuar qe jane te gjinise femrore paraprakisht, gjithashtu njeri me ftoi te luaj nje loje kompjuterike te quajtur LoL) dhe te tjerat nuk iu perputheshin specifikave qe i kane pasur te shfaqur ne foto te profilit, psh. Njera prej tyre ka pasur foton e meposhtme ne profil:

Por ajo as nuk ishte rreth moshes se karakterit dhe as e bukur si ajo. Une pres qe fotoja e profilit te jete nje pasqyre reale e personit pas tastieres, e jo nje mashtrim total ne pritje qe njerezit e sinqerte si une te jene pre e tyre. Kjo eshte kompletungese kulture dhe duhet qe moderatoret ta marrin me serioz kete pune.public