Lindbergh fluturoi per here te pare mbi atlantik ne drejtim te europes

Para 93 vjete Lindbergh fluturoi per here te pare mbi atlantik ne drejtim te europes. Ai e kaloi oqeanin me fluturim te panderpreme qe zgjati 30h 33min 30sekonda - ne kabine pa nxemje, pa radar e vegla tjera navigimi pos kompasit, ores, hartes e orientimit me qiell e objekte.

Sot, gati nji shekull ma vone, fluturimet bahen panderpre e me qindra ne dite. Kohezgjatja totale e te njejtit fluturim osht ~7h, dhe bahet me instrumente te sofistikume elektronike per navigacione e autopilot, ne kabina te mbyllura hermetikisht me ajrosje e nxemje, ushqim e pije, internet e zbavitje - e deri ne 800 udhetare per fluturim.