Kur bëhet ndërrimi i orës? - 2022

Ora do të ndryshoi në datën 27 mars. Akrepat e orës do të shkojnë një orë përpara. Pra kur të jetë ora 03:00 do ta kalojmë një orë para, 04:00.

Rikthimi në orën diellore është shenja se ne jemi gati të biem në errësirën e dimrit, ku do të kemi mundësi të flemë një orë më shumë, por dhe do të errësohet më shpejt.

Ky ndryshim ka ndikime në organizmin e disa njerëzve dhe mund të sjellë edhe ndonjë shqetësim, por kjo kategori njerëzish do të ndjehet më mirë pas vendimit të Parlamenti Europian, për të mos ndryshuar më orën prej muajit mars të vitit që vjen.

Parlamentit Evropian dhe Këshillit të datës 19/1/2001, lidhur me dispozitat për kohën e dimrit. Në pranverë, e gjithë Europa kalon në orën e verës për të optimizuar përdorimin e rrezeve të diellit.r.

Ndryshimi i orës u bë që njerëzit të kenë mundësinë të shfrytëzojnë ditën dhe energjinë diellore!