Kujdes cka uron shqipe

Kujdes se cfare uroni kur deshironi bashkim me Shqiperine… ne jemi vellezer, me shume se vellezer, jemi historikisht te njejte, por pasurite aq te deshiruara nga te gjithe vendet rrethuese te Kosoves, si dhe pushteti jane ndonjehere mjete te mjaftueshme per tu mbetur armiq te njejte. Para se te jemi shqiptar, jemi te gjithe njerez.

Edhe si shqiptar qe jemi, nuk jemi aq te ftohte per te nderrmarr nje iniciative te tille ne menyren te sakte per shume vite me rradhe.

Pavarsisht ftohtesise qe i karakterizon si popull, dyshoj qe nje mundesi bashkimi midis Gjermanise e Austrise, me gjithe deshirat e mira perkatese te tyre, per te njejtat arsye si tonat (lakmia per pushtet) do ishte me e madhe se e jona.

Thene kjo, personalisht, idealisht, kerkoj me gjithe deshire bashkimin e shqipareve ne nje shtet dhe toke. Por, ne kushtet e shqiptarit normal te 2023, le ta nisim njehere me nderveprime shoqerore, kulturore, mesimore (bllah bllah), dhe ceshte me e rendesishme, nderveprime te perbashketa ushtarake. Pasi tia dalim ne keto fusha, le te mendojme me pas per me tutje.Kujdes se cfare uroni kur deshironi bashkim me Shqiperine… ne jemi vellezer, me shume se vellezer, jemi historikisht te njejte, por pasurite aq te deshiruara nga te gjithe vendet rrethuese te Kosoves, si dhe pushteti jane ndonjehere mjete te mjaftueshme per tu mbetur armiq te njejte. Para se te jemi shqiptar, jemi te gjithe njerez.

Edhe si shqiptar qe jemi, nuk jemi aq te ftohte per te nderrmarr nje iniciative te tille ne menyren te sakte per shume vite me rradhe.

Pavarsisht ftohtesise qe i karakterizon si popull, dyshoj qe nje mundesi bashkimi midis Gjermanise e Austrise, me gjithe deshirat e mira perkatese te tyre, per te njejtat arsye si tonat (lakmia per pushtet) do ishte me e madhe se e jona.

Thene kjo, personalisht, idealisht, kerkoj me gjithe deshire bashkimin e shqipareve ne nje shtet dhe toke. Por, ne kushtet e shqiptarit normal te 2023, le ta nisim njehere me nderveprime shoqerore, kulturore, mesimore (bllah bllah), dhe ceshte me e rendesishme, nderveprime te perbashketa ushtarake. Pasi tia dalim ne keto fusha, le te mendojme me pas per me tutje.public