Kosova ne teknologjine Azure te Microsoft

Pershendetje,

Ky post eshte per te gjithe, ne vecanti per komunitetin e Teknologjise se Informacionit.

Sot isha i pranishem ne Kosove dhe per arsye sigurie ne pune me duhej te aksesoja llogarine e punes. Ne kerkese te IT duhet te lejohesha ne Azure- platforme e Microsoftit qe te futesha ne llogari nga Kosova. U konfigurua nga ata qe Kosova te shtohej ne listen e aksesit, por nuk pati rezultat.

Per habine time , nuk mundesha pasi u perpoqa nga Prizreni ne Prishtine vazhdimisht. Arsyeja, sepse ne platforme del sikur po perpiqem te logohem nga nje IP ne Serbi, gje qe me shokoi. Sic shikoni foton me poshte, del sikur po logohem nga nje IP ne Pristina,Kosovski, RS (besoj referohet Republika Serbe), gje qe eshte e papranueshme qe nje kompani si Microsoft te lejoje kete lloj gjeje.

Kushdo qe ka me shume akses ne ndjekjen e ketij problemi, sado i vogel duket per nje platforme si microsofti eshte ceshtje per tu ndjekur.

​

https://preview.redd.it/8tpalq3v21ya1.png?width=394&format=png&auto=webp&v=enabled&s=779c3bcd757f843b04c91208203605e64ab51201Pershendetje,

Ky post eshte per te gjithe, ne vecanti per komunitetin e Teknologjise se Informacionit.

Sot isha i pranishem ne Kosove dhe per arsye sigurie ne pune me duhej te aksesoja llogarine e punes. Ne kerkese te IT duhet te lejohesha ne Azure- platforme e Microsoftit qe te futesha ne llogari nga Kosova. U konfigurua nga ata qe Kosova te shtohej ne listen e aksesit, por nuk pati rezultat.

Per habine time , nuk mundesha pasi u perpoqa nga Prizreni ne Prishtine vazhdimisht. Arsyeja, sepse ne platforme del sikur po perpiqem te logohem nga nje IP ne Serbi, gje qe me shokoi. Sic shikoni foton me poshte, del sikur po logohem nga nje IP ne Pristina,Kosovski, RS (besoj referohet Republika Serbe), gje qe eshte e papranueshme qe nje kompani si Microsoft te lejoje kete lloj gjeje.

Kushdo qe ka me shume akses ne ndjekjen e ketij problemi, sado i vogel duket per nje platforme si microsofti eshte ceshtje per tu ndjekur.

​

https://preview.redd.it/8tpalq3v21ya1.png?width=394&format=png&auto=webp&v=enabled&s=779c3bcd757f843b04c91208203605e64ab51201public