Ka shpjegim pse Arbëreshët nuk u asimiluan dhe Arvanitët u asimiluan

Ka shpjegim pse shqiptarët ortodoksë në “Maqedoninë e veriut” u asimiluan në Maqedon…

Ka shpjegim pse shqiptarët mysliman në sanxhak u asimiluan në boshnjakë…

Ka shpjegim pse Shqipëria nën pushtimin italian ishte “pushtim” vetëm në letër…

Ka shpjegim pse shqiptarët nga Kosova luftuan në luftrat e Kroacisë…

Ka shpjegim pse Turqia na bëri gjenocid kulturor…

Ka shpjegim pse Serbia bashkëpunoi me Turqinë…

Ka shpjegim pse janë aq shumë njerëz me prejardhje shqiptare në Turqinë e sotme.

Ka shpjegim pse Çamëria nuk është më.

Ka shpjegim pse Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë nuk thirret Kisha Ortodokse Autoqefale e SHQIPTARËVE.

Ka shpjegim pse lulëzoi Bektashizmi kundër PanIslamizmit.

Ka shpjegim pse të gjithë Kosovarët kan paraardhësa Katolik.

Ka shpjegim pse kemi lidhje të forta me perandorinë austro-hungareze dhe perandorinë Romake.

Atëherë pse sillemi si të verbër për këto arsye dhe nuk e themi direkt se:

Një shqiptar DUHET të konsiderojë shtetet si Greqinë/Turqinë/Serbinë si shtetet armiqësore ndaj kombit shqiptar.

Mjaftë më me Grekofili, NeoOttomanizm, JugoNostalgji/Kosovocentrizëm.

Israeli vie me ekskluzivitetin e të qenurit unik - feja hebreje.

Shqipëria ka origjinën ilire, gjuhën shqipe por janë të pamjaftueshme.

Rilindasit nuk u arritën t’a bindin popullin tonë të ndarë tashmë, disa nga lindja, disa nga perëndimi që nga skizma e madhe në :star_and_crescent::latin_cross::orthodox_cross:.

Nëse baballarët tanë: Fishta, Noli, Frashëri nuk arritën t’i japin konkluzion.

Frashëri kishte idenë e të bërit Bektashizmin si fe e shtetit, kjo si fe unike dhe pa influenca të jashtme por me karakter kombëtar.

Unë them që Katolicizmi i ritit bizantin na jep ne Shqiptarëve fronin unik, të bashkrenditur me perëndimin, të kemi ne pronësi historin bizantine.

Kjo si identitet kombëtar jo si domosdoshmërisht si besim.

Përndryshe sekularizmi i Hoxhës rezultoi si i suksesshëm sepse theu 3 alternative:

:star_and_crescent:Identiteti NeoOttoman i Arnaut Miletit Turk.

:orthodox_cross:Identiteti Bizant i një bashkimi ArvaniteHellen, shtet megaGrek.

:latin_cross: Identiteti Romak Katolicizmit mirditor si Kroacia, Polonia e sotme.

Në tre rastet ne humbnim popullsi dhe territore.
Për këtë arsye Shqipëria moderne është shtet ateist perendimor me politika me simpati katolike dhe shumicë myslimane.

Si rezultat i Zogut, Hoxhës.

Kush është Anti-Amerikan është kundër kombit Shqiptar.

SHBA-TË janë garantuesit e shtetit të Shqipërisë dhe Kosovës. Clinton and Woodrow Wilson are the reasons our modern states exist.

There must be a “World Police” and I’m glad it’s the USA.
Liberty Land.

Një komb i vogël si ne, normale që influencohen nga fuqitë botërore në gjeopolitike dhe të jesh aleat me SHBA-në je me fat.

Çlirimi i Kosovës nuk mund të portretizohej si “aneksim” nga Shqipëria.

Aleatët tanë janë: :us::it::austria: nuk vihet në diskutim.

Dhe historia Shqiptare na tregon se ne duhet të zgjedhim “aksin” :us::it::austria::poland::croatia::israel::jp:. Gjermani është shumë e luhatshme dhe fqinjët tanë as nuk vihen në diskutim.

Influencën që shtyn SHBA-të e konsideroj si Fat sipas Historisë tonë :albania::kosovo:

Mjaft më me:

NeoOttomanet Shqipfolës,

JugoNostalgjiket Shqipfolës,

Liberalët e degjenerum Shqipfolës,

Enveristët Komunistat Shqipfolës,

Grekofilet Shqipfolës.

Jan po këta persona që jan Anti-Amerikan, të dëmshëm për interesat kombëtare sepse influenca e tyre vie nga jashtë.

Ne duhet të zgjedhim me kënd renditemi.

Me garantuesit e shtetësisë tonë :us:

Aleatët historik :austria:

Influenca më e mirë :it:

Aleatët e ri :poland::jp::israel:

Fqinji :croatia:Ka shpjegim pse shqiptarët ortodoksë në “Maqedoninë e veriut” u asimiluan në Maqedon…

Ka shpjegim pse shqiptarët mysliman në sanxhak u asimiluan në boshnjakë…

Ka shpjegim pse Shqipëria nën pushtimin italian ishte “pushtim” vetëm në letër…

Ka shpjegim pse shqiptarët nga Kosova luftuan në luftrat e Kroacisë…

Ka shpjegim pse Turqia na bëri gjenocid kulturor…

Ka shpjegim pse Serbia bashkëpunoi me Turqinë…

Ka shpjegim pse janë aq shumë njerëz me prejardhje shqiptare në Turqinë e sotme.

Ka shpjegim pse Çamëria nuk është më.

Ka shpjegim pse Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë nuk thirret Kisha Ortodokse Autoqefale e SHQIPTARËVE.

Ka shpjegim pse lulëzoi Bektashizmi kundër PanIslamizmit.

Ka shpjegim pse të gjithë Kosovarët kan paraardhësa Katolik.

Ka shpjegim pse kemi lidhje të forta me perandorinë austro-hungareze dhe perandorinë Romake.

Atëherë pse sillemi si të verbër për këto arsye dhe nuk e themi direkt se:

Një shqiptar DUHET të konsiderojë shtetet si Greqinë/Turqinë/Serbinë si shtetet armiqësore ndaj kombit shqiptar.

Mjaftë më me Grekofili, NeoOttomanizm, JugoNostalgji/Kosovocentrizëm.

Israeli vie me ekskluzivitetin e të qenurit unik - feja hebreje.

Shqipëria ka origjinën ilire, gjuhën shqipe por janë të pamjaftueshme.

Rilindasit nuk u arritën t’a bindin popullin tonë të ndarë tashmë, disa nga lindja, disa nga perëndimi që nga skizma e madhe në :star_and_crescent::latin_cross::orthodox_cross:.

Nëse baballarët tanë: Fishta, Noli, Frashëri nuk arritën t’i japin konkluzion.

Frashëri kishte idenë e të bërit Bektashizmin si fe e shtetit, kjo si fe unike dhe pa influenca të jashtme por me karakter kombëtar.

Unë them që Katolicizmi i ritit bizantin na jep ne Shqiptarëve fronin unik, të bashkrenditur me perëndimin, të kemi ne pronësi historin bizantine.

Kjo si identitet kombëtar jo si domosdoshmërisht si besim.

Përndryshe sekularizmi i Hoxhës rezultoi si i suksesshëm sepse theu 3 alternative:

:star_and_crescent:Identiteti NeoOttoman i Arnaut Miletit Turk.

:orthodox_cross:Identiteti Bizant i një bashkimi ArvaniteHellen, shtet megaGrek.

:latin_cross: Identiteti Romak Katolicizmit mirditor si Kroacia, Polonia e sotme.

Në tre rastet ne humbnim popullsi dhe territore.
Për këtë arsye Shqipëria moderne është shtet ateist perendimor me politika me simpati katolike dhe shumicë myslimane.

Si rezultat i Zogut, Hoxhës.

Kush është Anti-Amerikan është kundër kombit Shqiptar.

SHBA-TË janë garantuesit e shtetit të Shqipërisë dhe Kosovës. Clinton and Woodrow Wilson are the reasons our modern states exist.

There must be a “World Police” and I’m glad it’s the USA.
Liberty Land.

Një komb i vogël si ne, normale që influencohen nga fuqitë botërore në gjeopolitike dhe të jesh aleat me SHBA-në je me fat.

Çlirimi i Kosovës nuk mund të portretizohej si “aneksim” nga Shqipëria.

Aleatët tanë janë: :us::it::austria: nuk vihet në diskutim.

Dhe historia Shqiptare na tregon se ne duhet të zgjedhim “aksin” :us::it::austria::poland::croatia::israel::jp:. Gjermani është shumë e luhatshme dhe fqinjët tanë as nuk vihen në diskutim.

Influencën që shtyn SHBA-të e konsideroj si Fat sipas Historisë tonë :albania::kosovo:

Mjaft më me:

NeoOttomanet Shqipfolës,

JugoNostalgjiket Shqipfolës,

Liberalët e degjenerum Shqipfolës,

Enveristët Komunistat Shqipfolës,

Grekofilet Shqipfolës.

Jan po këta persona që jan Anti-Amerikan, të dëmshëm për interesat kombëtare sepse influenca e tyre vie nga jashtë.

Ne duhet të zgjedhim me kënd renditemi.

Me garantuesit e shtetësisë tonë :us:

Aleatët historik :austria:

Influenca më e mirë :it:

Aleatët e ri :poland::jp::israel:

Fqinji :croatia:public