Cila eshte gjuha ma e lumtur ne bote?

Nga një studim i cili është bënë në Universitetin e Vermontit, për sa i përket gjuhëve më të lumtura në botë ka dalë të jetë Spanjishtja.

Kështu të paktën mendojnë shkencëtarët, dhe kjo vije si pasojë e rezultateve të nxjerra nga fjalët që njerëzit përdorin në rrjete sociale, TV, në tekstet e këngëve, dhe tingujt e filmave.

Sipas tyre, kjo gjuhë promovon gëzim dhe kohezion social. Ndërsa pas Spanishtes vijnë gjuha braziliane, anglishtja dhe gjuha indoneziane.