Ky është një vend i civilizuar për diskutim publik

Ju lutemi trajtojeni këtë forum diskutimesh me të njëjtin respekt që do të kishit një park publik. Edhe ne jemi një burim i përbashkët i bashkësisë & ​​mdash; një vend për të shkëmbyer aftësi, njohuri dhe interesa përmes bisedës në vazhdim.

Këto nuk janë rregulla të vështira dhe të shpejta, thjesht udhëzime për të ndihmuar gjykimin njerëzor të komunitetit tonë dhe për ta mbajtur këtë një vend të pastër dhe të ndriçuar mirë për ligjërimin publik të civilizuar.

Përmirësoni diskutimin

Na ndihmoni ta bëjmë këtë një vend të shkëlqyeshëm për diskutim duke punuar gjithmonë për të përmirësuar diskutimin në një farë mënyre, sado të vogël. Nëse nuk jeni të sigurt që postimi juaj i shton bisedës, mendoni për ato që dëshironi të thoni dhe provoni përsëri më vonë.

Temat e diskutuara këtu kanë rëndësi për ne, dhe ne duam që ju të veproni sikur ato të kenë rëndësi gjithashtu për ju. Jini respektues të temave dhe njerëzve që i diskutoni ato, edhe nëse nuk jeni dakord me disa nga ato që janë thënë.

Një mënyrë për të përmirësuar diskutimin është duke zbuluar ato që tashmë po ndodhin. Kaloni kohë duke shikuar temat këtu përpara se të përgjigjeni ose të filloni vetë, dhe do të keni një shans më të mirë të takoni të tjerët që ndajnë interesat tuaja.

Pajtohuni, edhe kur nuk jeni dakord

Ju mund të dëshironi t’i përgjigjeni diçka duke mos pajtuar atë. Është mirë Por mos harroni të _ kritikoni idetë, jo njerëzit_. Ju lutemi shmangni:

 • Thirrje me emrin
 • Sulmet ad hominem
 • Duke iu përgjigjur tonit të një postimi në vend të përmbajtjes aktuale të tij
 • Kundërthënie në gjunjë

Në vend të kësaj, jepni kundër argumente të arsyeshme që përmirësojnë bisedën.

Pjesmarrja juaj eshte e rendesishme!

Bisedat që kemi këtu vendosin tonin për çdo ardhje të re. Na ndihmoni të ndikojmë në të ardhmen e këtij komuniteti, duke zgjedhur të përfshihen në diskutime që e bëjnë këtë forum një vend interesant për t’u bërë & mdash; dhe shmangia e atyre që jo.

Diskursi ofron mjete që i mundësojnë komunitetit të identifikojë kolektivisht kontributet më të mira (dhe më të këqijat): faqeshënuesit, pëlqimet, flamujt, përgjigjet, redaktimet, etj. Përdorni këto mjete për të përmirësuar përvojën tuaj, dhe të gjithë të tjerët.

Le ta lëmë komunitetin tonë më mirë sesa e gjetëm.

Nëse e shihni një problem, raportoni menjeherë

Moderatorët kanë autoritet të veçantë; ata janë përgjegjës për këtë forum. Por kështu jeni ju. Me ndihmën tuaj, moderatorët mund të jenë lehtësuesit e komunitetit, jo vetëm portierët ose policia.

Kur shihni sjellje të keqe, mos përgjigjeni. Ajo inkurajon sjelljen e keqe duke e pranuar atë, harxhon energjinë tuaj dhe harxhon kohën e të gjithëve. Ju vetëm flamurin. Nëse grumbullohen mjaft flamuj, do të ndërmerren veprime, automatikisht ose me ndërhyrjen e moderatorit.

Për të ruajtur komunitetin tonë, moderatorët rezervojnë të drejtën për të hequr çdo përmbajtje dhe çdo llogari të përdoruesit për ndonjë arsye në çdo kohë. Moderatorët nuk i shikojnë postimet e reja; moderatorët dhe operatorët e faqes nuk marrin asnjë përgjegjësi për çdo përmbajtje të postuar nga komuniteti.

Jetë gjithmonë profesional

Nothing sabotages a healthy conversation like rudeness:

 • Të jetë civil. Mos posto asgjë që një person i arsyeshëm ta konsiderojë fyes, abuzues ose gjuhë të urrejtjes.
 • Mbaje të pastër. Mos posto asgjë të turpshme ose seksuale.
 • Respektoni njëri-tjetrin. Mos e ngacmoni ose hidhëroni askënd, të falsifikoni njerëzit ose mos i ekspozoni informacionet e tyre private.
 • Respektoni forumin tonë. Mos e posto spam ose mos vandalizo forumin.

Këto nuk janë terma konkret me përkufizime të sakta & mdash; shmangni madje edhe shfaqjen e ndonjë prej këtyre gjërave. Nëse nuk jeni të sigurt, pyesni veten si do të ndjeheni nëse postimi juaj u paraqit në faqen ballinen e Kohes Ditore.

Ky është një forum publik, dhe motorët e kërkimit indeksojnë këto diskutime. Mbani të sigurta gjuhën, lidhjet dhe imazhet për familjen dhe miqtë.

Mbajeni paster

Bëni përpjekjet t’i vendosim gjërat në vendin e duhur, në mënyrë që të kalojmë më shumë kohë duke diskutuar dhe më pak të pastrojmë. Kështu që:

 • Mos filloni një temë në kategorinë e gabuar.
 • Mos e kryqëzoni të njëjtën gjë në tema të shumta.
 • Mos postoni përgjigje pa përmbajtje.
 • Mos devijoni një temë duke e ndryshuar atë në mes.
 • Mos nënshkruaj postimet e tua & mdash; çdo postim i ka bashkangjitur informacionin tuaj të profilit.

Në vend që të postoni “+1” ose “Marrëveshur”, përdorni butonin Like. Në vend që të merrni një temë ekzistuese në një drejtim rrënjësisht të ndryshëm, përdorni Përgjigjen si një Temë e Lidhur.

Ju nuk mund të postoni asgjë dixhitale që i përket dikujt tjetër pa leje. Ju nuk mund të postoni përshkrime, lidhje me, ose metoda për vjedhjen e pronës intelektuale të dikujt (softuer, video, audio, imazhe), ose për thyerjen e ndonjë ligji tjetër.

Fuqizuar nga ti

Kjo faqe operohet nga [stafi juaj lokal miqësor] (/ rreth) dhe * ju *, komuniteti. Nëse keni ndonjë pyetje të mëtejshme se si gjërat duhet të funksionojnë këtu, hapni një temë të re në [kategorinë e feedback-ut të faqes] (/ c / site-feedback) dhe le të diskutojmë! Nëse ekziston një çështje kritike ose urgjente që nuk mund të trajtohet nga një temë meta ose flamuri, na kontaktoni përmes [faqes së stafit] (/ rreth).

Kushtet e shërbimit

Po, legalizmi është i mërzitshëm, por duhet të mbrohemi & ndash; dhe sipas shtrirjes, ju dhe të dhënat tuaja & ndash; kundër njerëzve jo miqësorë. Ne kemi një [Kushtet e Shërbimit] (/ ton) që përshkruajnë sjelljen tuaj dhe (të drejtat tona) lidhur me përmbajtjen, privatësinë dhe ligjet. Për të përdorur këtë shërbim, duhet të pranoni të respektoni shërbimet tona
TOS.